ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Η επιλογή του κατάλληλου απορροφητήρα; Εύκολη.

Από τα φαγητά που σας αρέσουν μέχρι το μέγεθος της κουζίνας σας, υπάρχουν πολλά που πρέπει να αναλογιστείτε. Ο χρήσιμος οδηγός αγοράς θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε σωστά.

ΤΡΟΦΙΜΑ

Αν τηγανίζετε, ψήνετε στο γκριλ ή μαγειρεύετε στον ατμό, θα χρειαστείτε έναν ισχυρότερο απορροφητήρα. Επίσης φαγητά με δυνατές οσμές, τα πικάντικα φαγητά και τα φαγητά με ψάρι χρειάζονται ισχυρότερη απορρόφηση. Όχι μόνο εξαιτίας της μυρωδιάς αλλά επειδή το λίπος μπορεί να συσσωρευτεί σε σημεία με δύσκολη πρόσβαση και να λερώσει το χώρο σας.

Ισχύς

Αν μαγειρεύετε συχνά φαγητά με έντονες οσμές ή αν διαθέτετε μεγάλη κουζίνα, θα χρειαστείτε έναν ισχυρότερο απορροφητήρα. Δείτε παρακάτω πώς να υπολογίσετε τον ελάχιστο ρυθμό εξαγωγής για εσάς:

1. Μετρήστε: το μήκος, το πλάτος και το ύψος της κουζίνας σας.
2. Πολλαπλασιάστε: μήκος x πλάτος x ύψος = όγκος.
3. Πολλαπλασιάστε: τον όγκο x 12 = ελάχιστος ρυθμός εξαγωγής.

Αυτό θα σας δώσει τον ελάχιστο ρυθμό εξαγωγής για 12 αλλαγές του αέρα/ώρα. Συνιστώνται 8 με 12 αλλαγές.

Κυκλοφορία αέρα

Διαθέτετε εξωτερικό αεραγωγό;

Οι απορροφητήρες εξαγωγής αφαιρούν τον αέρα από την κουζίνα σας μέσω ενός αγωγού, οπότε θα χρειαστεί πρόσβαση σε έναν εξωτερικό αεραγωγό. Όσο πιο μακριά τον τοποθετήσετε από τον αεραγωγό, τόσο πιο ισχυρό κινητήρα θα χρειαστείτε. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης δε χρειάζονται εξωτερική πρόσβαση. Ο αέρας απορροφάται και κατόπιν το φίλτρο άνθρακα τον καθαρίζει προτού τον διοχετεύσει, φρέσκο και καθαρό στην κουζίνα σας.
#EASYTIP: ενεργοποιείτε τον απορροφητήρα σας πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα για να ξεκινήσει η κυκλοφορία ή η εξαγωγή του αέρα.

ΤΥΠΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ

Υπάρχουν πολλά στυλ για να επιλέξετε.

Απορροφητήρας τοίχου – είτε επίπεδος είτε σε στυλ καμίνι, αυτοί οι ξεχωριστοί απορροφητήρες διατίθενται σε ποικιλία μεγεθών ώστε να ταιριάζουν στην κουζίνα σας.
Απορροφητήρας τύπου νησίδας – ταιριάζει ιδανικά στις κουζίνες με νησίδα. Κρέμονται από την οροφή και δε στηρίζονται στον τοίχο.
Εντοιχιζόμενος – για να ταιριάζουν στο στυλ της κουζίνας σας, αυτοί οι απορροφητήρες μπορούν να κρυφτούν όταν δεν μαγειρεύετε.
Εντοιχισμένος κάτω από ντουλάπι - Εξοικονομήστε χώρο και τοποθετήστε τον κάτω από το ντουλάπι πάνω από τις εστίες σας. Αφήστε 40cm – 75cm μεταξύ των εστιών και του απορροφητήρα ανάλογα με το μοντέλο που επιλέξατε.

ΘΟΡΥΒΟΣ

Για πιο ήσυχη κουζίνα, επιλέξτε έναν απορροφητήρα με χαμηλότερο θόρυβο σε ντεσιμπέλ (dB). Για σύγκριση, μια φυσιολογική συζήτηση στην κουζίνα είναι στα 62dB και ο βραστήρας βράζει στα 42dB. Στους απορροφητήρες εξαγωγής αέρα, ο σχεδιασμός του αγωγού κάνει όλη τη διαφορά. Για έναν πιο αθόρυβο απορροφητήρα, θα πρέπει να συνυπολογίσετε τις καμπές, το μήκος, τη διατομή και το υλικό του αγωγού. Αλλά να θυμάστε, ο ελάχιστος ρυθμός εξαγωγής αέρα είναι πιο σημαντικός από τον όγκο. Ένας αθόρυβος απορροφητήρας χωρίς επαρκή ισχύ είναι εξίσου καλός με μια αθόρυβη ηλεκτρική σκούπα που δεν μαζεύει τη σκόνη.

Καθαρισμός

Κάποια φίλτρα πρέπει να αντικαθίστανται, κάποια άλλα μπορούν να πλυθούν και να χρησιμοποιηθούν ξανά. Τα φίλτρα λίπους παγιδεύουν το λίπος και τα σωματίδια τροφών και πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται κάθε 15- 100 ώρες ανάλογα με τον τύπο τους. Για τους απορροφητήρες ανακύκλωσης, τα φίλτρα ενεργού άνθρακα αφαιρούν τις οσμές και πρέπει να καθαρίζονται ή να αντικαθίστανται περίπου κάθε 4 μήνες.

Φίλτρα πολλών χρήσεων – Τα πλενόμενα φίλτρα από άνθρακα, μεταλλική σήτα και ανοξείδωτο ατσάλι μπορούν να πλένονται στο χέρι ή να πλένονται στο πλυντήριο πιάτων στο εντατικό πρόγραμμα 65°C. Εύκολο. Μπορείτε να το κάνετε κάθε 2-3 μήνες για έως και 5-6 φορές.
Φίλτρα μίας χρήσης – Τα φίλτρα άνθρακα και χαρτιού μίας χρήσης πρέπει να αντικαθιστώνται περίπου κάθε 4 μήνες.

ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ;

Εξερευνήστε τη σειρά μας τώρα. Από παραδοσιακούς απορροφητήρες καμίνια μέχρι εκλεπτυσμένα, μοντέρνα σχέδια με έξυπνα χαρακτηριστικά όπως ο αυτοκαθαρισμός.