Νέα Ενεργειακή Ετικέτα

Τι είναι η Νέα Ενεργειακή Ετικέτα;

Η Zanussi υιοθετεί τους νέους κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την οπτικοποίηση των ετικετών ενεργειακής απόδοσης για τις παρακάτω ομάδες προϊόντων.

1. πλυντήρια πιάτων ·
2. πλυντήρια και στεγνωτήρια ρούχων ·
3. ψυγεία, συμπεριλαμβανομένων των ψυγείων αποθήκευσης κρασιού.

Αυτές οι νέες ετικέτες θα είναι ορατές για τους ευρωπαίους καταναλωτές σε φυσικά καταστήματα και online, από την 1η Μαρτίου 2021. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

Γιατί η συσκευή που έχω παραλάβει έχει δύο ετικέτες;

Από τον Μάρτιο του 2020, οι νέες συσκευές Zanussi θα διαθέτουν δύο ετικέτες - μία για να περιγράψει τις τρέχουσες ταξινομήσεις και μία δεύτερη για την κλίμακα απόδοσης "A-G" που θα τεθεί σε ισχύ το 2021. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό να λάβετε μια συσκευή στο σπίτι με δύο ενεργειακές ετικέτες. 

Γιατί γίνεται η αλλαγή σε Ενεργειακές Ετικέτες "A-G";

Από το 1995, το ενεργειακό σήμα της ΕΕ έχει αποδειχθεί επιτυχές: το 85% των ευρωπαίων καταναλωτών το αναγνωρίζει και το χρησιμοποιεί κατά την αγορά. Παρόλο που αρχικά τα περισσότερα μοντέλα βρίσκονταν στις κατώτερες κατηγορίες (π.χ. E, F, G), τα νέα μοντέλα, μέχρι και σήμερα, αξίζουν υψηλότερη ενεργειακή βαθμίδα (A +++, A ++, A +) και κανένα προϊόν δεν βρίσκεται πλέον στις χαμηλότερες κατηγορίες. Ωστόσο, ένα τόσο θετικό αποτέλεσμα καθιστά πλέον δύσκολο για τους καταναλωτές να διακρίνουν τα προϊόντα με τις καλύτερες επιδόσεις.

Ο επαναπροσδιορισμός της κατάταξης θα βελτιώσει την κατανόηση και τη συνοχή, διευκολύνοντας έτσι τους καταναλωτές να εντοπίσουν σωστά τα πιο αποδοτικά προϊόντα.