Σκούροι ή καφέ λεκέδες στα ρούχα

Τελευταία ενημέρωση 10/7/2020 10:01 πμ

Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών μπορούν να προκαλέσουν σκούρους ή καφέ λεκέδες στα ρούχα 

Μερικά προϊόντα (π.χ. αφρός μαλλιών, σαμπουάν) μπορεί να περιέχουν ένα συστατικό που ονομάζεται συμπολυμερές polyquaternium, το οποίο είναι σταθεροποιητής. Όταν το προϊόν έρχεται σε επαφή με τα ρούχα, προσκολλάται στην επιφάνεια του υφάσματος. Όταν τα ρούχα πλένονται μαζί με πιο σκούρα υφάσματα τα οποία απελευθερώνουν συνεχώς μικρές ποσότητες χρώματος, η «επιφάνεια επαφής» απορροφά το χρώμα που απελευθερώνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα σημάδια να μη γίνονται ορατά μέχρι τα ρούχα να πλυθούν. Οι λεκέδες προκαλούνται όταν μικροποσότητες από προϊόντα περιποίησης μαλλιών καταλήγουν στα ρούχα ή όταν στεγνώνετε τα χέρια σας σε μια πετσέτα χωρίς πρώτα να έχετε πλύνει τα υπολείμματα από το προϊόν περιποίησης μαλλιών.

  • Τα σημάδια δεν μπορούν να αφαιρεθούν ποτέ εντελώς, αλλά οι λευκές πετσέτες μπορούν να σωθούν αφαιρώντας σχεδόν ολόκληρο τον αποχρωματισμό.
  • Οι πετσέτες μπορούν να λευκανθούν χωρίς να υποστούν ζημιά αν τις επεξεργαστείτε με τον ακόλουθο τρόπο: 
  1. Ετοιμάστε ένα διάλυμα οξαλικού οξέος: Προσθέστε 50 – 100 γραμμάρια οξαλικού οξέος σε έναν πλαστικό κουβά που περιέχει 10 λίτρα ζεστό νερό (60 °C). Μουλιάστε τα ρούχα στο διάλυμα για 30 λεπτά.
  2. Κατόπιν πλύνετε σχολαστικά τα ρούχα σε τουλάχιστον 60 °C χρησιμοποιώντας ένα καλό σαπούνι, το οποίο θα πρέπει να περιέχει φωσφορικό άλας και χλωρίνη. 

Για να ελέγξετε αν ένα προϊόν περιποίησης μαλλιών προκαλεί σημάδια κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης, τοποθετήστε ένα κομμάτι υφάσματος στη συσκευή και πλύνετέ το χρησιμοποιώντας μια πλύση για χρωματιστά.

Προγραμματισμός Ραντεβού
Προγραμματισμός Ραντεβού

Βρίσκεστε στο μέρος όπου μπορουμε να σας προσφέρουμε επισκευή σταθερή τιμής από τους τεχνικούς της Zannussi.